Een korte geschiedenis

Aangepast op 6 februari 2014


Poco Più is een kamerkoor uit Nijmegen, opgericht in 1989. De eerste jaren stond het koor onder leiding van Rob Vermeulen, vervolgens werd het koor gedirigeerd door Pauli Yap en daarna door Ton Edelbroek. Met ingang van december 2001 zijn wij verder gegaan met Saskia Regtering als dirigente.

Door de jaren heen heeft Poco Più muziek uit vele stijlperioden van de muziekgeschiedenis gezongen: van middeleeuws tot 20e-eeuws repertoire. Vaak is het programma thematisch opgezet. Zo was er bijvoorbeeld in 2011 het concert Russische Dichters, waarin liederen van o.a. Tschaikovsky. Shostakovich en Sviridov werden uitgevoerd. Zij zetten allen gedichten van beroemde Russische dichters op muziek, onder wie Poesjkin en Lermontov. Acteur Frank Nendels droeg van een aantal van deze teksten de Nederlandse vertaling voor.

In 2013 vormden Poco Più en Collegium Vocale Zutphen samen een groot koor en werd Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms uitgevoerd. We zongen de bewerking die organist Wijnand van Klaveren maakte. Hij arrangeerde de orkestpartij voor kerkorgel. We zongen drie enthousiast ontvangen concerten in de Martinikerk in Doesburg, de St. Stevenskerk te Nijmegen en de Arnhemse Eusebiuskerk.

In 2014 bestond het koor 25 jaar en dat werd gevierd met de uitvoering van Messiah van George Frideric Handel (zoals hij zich in Engeland noemde). Het koor werd voor het concert op 30 november 2014 flink uitgebreid. De begeleiding was in handen van het uit 17 professionele musici bestaande barokorkest The Utrecht Company of Music. Vier eveneens professionele solisten zongen de aria’s.

We streven ernaar jaarlijks twee concerten te geven. Aan elk concert gaat een repetitieperiode vooraf van ongeveer 5 maanden. De concerten worden in een weekend gegeven. Het koor is financieel afhankelijk van de contributie van de leden en de opbrengsten van de concerten. Gelukkig krijgt het koor met ingang van 2006 een subsidie van de gemeente Nijmegen.

terug

Onze dirigent: Saskia Regtering

Aangepast op 7 feb 2014


Saskia Regtering studeerde in 1998 af aan het conservatorium van Arnhem (schoolmuziek). Tijdens haar opleiding volgde zij vier jaar koordirectie bij Rob Vermeulen. In 1999 begon zij een studie zang bij Carolyn Watkinson; in 2005 voltooide ze deze studie bij Harry van Berne.

Naast kamerkoor Poco Più dirigeert Saskia het projektkoor Ventina Vocale en Collegium Vocale Zutphen. Met deze koren voerde zij de afgelopen jaren naast veel a capella mzuiek ook grotere werken uit. Zo stonden de afgelopen jaren oa Ein Deutsches Requiem van Brahms, het Requiem van Duruflé, delen uit het Weihnachtsoratorium en de Mis in G van Bach, Messiah van Handel, de Musikalische Exequien van Schütz, het Gloria en Magnificat van Vivaldi en de Vespers van Rachmaninov op het programma.

Naast haar werkzaamheden als dirigent treedt Saskia ook regelmatig op als zangeres. Zo zong zij de afgelopen periode solo in de Vespers van Rachmaninov, Elias van Mendelssohn, het Requiem van Reger, In the Beginning van Copland, maar ook in modernere werken zoals Passio Jesu van Sauseng en in producties van orkest de Ereprijs. Ze vormt een vast duo met pianist Marije Heemskerk waarmee zij regelmatig recitals geeft bij uiteenlopende gelegenheden en heeft een eigen lespraktijk.

Terug

Eerdere programma's

Contact

Het bestuur van Poco Più bestaat uit:

Sascha Falkenhagen, voorzitter
Henny Kruip, secretaris
Marijke Corsten, penningmeester

De website wordt beheerd door Bart van Oerle

Telefoon: 06 1491 3709
E-mail: Via ons contactformulier
KvK: 09172324
IBAN: NL62 INGB 0000 1554 62